سنتز کربن نانودات به روش بالا- پایین

 

۲-۱-۱- روش تخلیه قوسی

در روش تخلیه قوسی کربن نانودات­ها از یک ساختار کربنی بزرگ­تر تشکیل می­شوند. زو و همکارانش به هنگام خالص سازی کربن نانولوله­های تک دیواره به روش تخلیه قوسی نانوماده فلوئورسنت ناشناخته­ای از کربن را جمع­آوری نمودند. سپس به منظور بهبود خواص آب دوستی، آن را با اسید نیتریک ۳/۳ نرمال اکسید نمودند تا گروه­های عاملی کربوکسیل به روی آن قرار گیرند. در ادامه استخراج ته نشست آن با محلول سود ۸/۴=pH منجر به تشکیل سوسپانسیون پایداری گردید. این سوسپانسیون توسط ژل الکتروفورز به کربن نانولوله تک دیواره، کربن­های لوله­ای کوتاه و ماده دیگری با فلوئورسنت بسیار زیاد که اکنون به عنوان کربن نانودات شناخته می­شود، جداسازی گردید. کربن دات­ها به سه نوار الکتروفورز جداسازی می­شوند و تحت برانگیزش در nm366 سه طیف رنگی سبز- آبی، زرد و نارنجی از خود ساطع می­کنند. آنالیز طیف FT-IR این نانوساختارها مشخص نمود که گروه­های عاملی کربوکسیلیک اسید کربن نانودات­ها وجود دارد و مهم­تر از آن در سطوح پیوندی اتصال کربن- هیدروژن هیچگونه هیدورکربن پلی آروماتیکی دیده نشده است. همچنین براساس آنالیز عنصری مشخص گردید که این نانوساختارها حاوی ۹/۵۳ % کربن، ۶/۲ % هیدروژن، ۲/۱ % نیتروژن و ۳/۴۰ % اکسیژن می­باشند.

۲-۱-۲- روش کندگی با لیزر

در این روش از فشار گرمایشی تحت جریان آرگون استفاده می­گردد. سان و همکارانش کربن نانودات­ها را از طریق کندگی لیزر هدف کربنی در حضور بخار آب در دمای  ۹۰۰ و فشار ۷۵ کیلوپاسکال تهیه نمودند. پس از تقطیر برگشتی نمونه در اسید نیتریک ۶/۲ مولار به مدت ۱۲ساعت کربن دات­ها با اندازه ذراتی از ۳ تا ۱۰ نانومتر به دست آمدند. سپس سطح کربن نانودات­ها با استفاده از عامل پلیمری مانند ترکیبات پلی اتیلن گلیکول یا پلی پروپیونیل اتیلن ایمین که دارای عامل آمینی انتهایی می­باشند عامل­دار نمودند و پس از فرآیند خالص­سازی توسط دیالیز و یک مرحله سانتریفیوژ کربن نانودات خالص از محلول رویی به دست آمد. روش­های بهبود یافته این فرآیند با استفاده از پودر  و شرایط کنترل شده منجر به دستیابی به کربن دات­های غنی از با قطر nm 5-4 می­شود که بازده کوآنتومی فوتولومینسنت خوبی (تا۲۰ %) به هنگام برانگیختگی در nm440 دارند. روش تک مرحله­ای سنتز کربن نانودات­ها همراه با بی اثرسازی سطح توسط هو و همکارانشگزارش گردیده است . در این روش از لیزر پالسی Nd:YAG برای تابش به کربن سیاه یا گرافیت در هیدارت دی ایمین، دی اتانل آمین یا پلی اتیلن گلایکول  به مدت ۲ ساعت تحت شرایط فراصوت که به پراکندگی ذرات کمک می­کند، استفاده گردید . سپس توسط سانتریفیوژ پسماندهای کربن ته نشست داده شد در حالی که کربن نانودات­های با قطر میانگین nm 3 به صورت سوسپانسیون باقی ماندند.

 

۲-۱-۳- سنتز الکتروشیمیایی

سنتز الکتروشیمیایی کربن نانودات­ها برای اولین بار توسط ژو و همکارانشهنگام سنتز کربن نانولوله­های چنددیواره تشکیل شده از لایه­های گرافنی انجام پذیرفت . این نانولوله­ها به عنوان الکترود کار در سل الکتروشیمیایی شامل سیم پلاتینی و الکترود مرجع  با محلول استونیتریل گاززدایی شده حاوی تترابوتیل آمونیم پرکلرات (TBA) 1/0 مولار به عنوان الکترولیت طراحی شده­اند. کربن نانودات تولید شده کروی بوده و با قطری در حدود  فاصله شبکه­ای سازگار با نانو بلورهای گرافیت داشته و نشر فوتولومینسانس وابسته به  از خود نشان داد .


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کربن ,سنتز ,نانودات­ها ,نانودات ,استفاده ,گردید ,کربن نانودات­ها ,کربن نانودات ,سنتز کربن ,تخلیه قوسی ,کربن دات­ها
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

گنجشک روزی نگین بلاگ خرید خانه در ازمیر پرتال معلم یار دانلود پروژه آمار بـــِــهـــِــــشـْـــــتِ گــُـــنــــَــهْــــکـــٰــارٖانٰ سلامت پلاس دریا کامپیوتر ساحل Esther